Aż dziesięć par młodych kucharzy rywalizowało dziś w konkursie kulinarnym MasterChef w ZSP 4. Nikt nie musiał oddawać fartucha, bo wszyscy zostali zwycięzcami. Młodzi kucharze przygotowali zmysłowe potrawy, które smakowały jeszcze lepiej niż wyglądały.
Martyna Sikora i Ameli Święciak z klasy 2dg przygotowały Zapiekanego fileta z kurczaka z puree w akompaniamencie sera i pieczarek.
Krzysztof Płomiński i Maciek Kurzawa także z klasy 2dg, wyczarowali grillowanego kurczaka na sałacie rzymskiej z ananasemi sosem winegret.
Karolina Bartos i Natalia Rybak z klasy 2dg – kopytka dyniowe w sosie grzybowym z kurczakiem.
Jakub Antczak i jego kolega Maksymilian Jermołenko także z 2dg – kurczak z dynią i pieczarkami w otulinie ryżowej.
Maria Kośna i Weronika Nowicka z 2dg – curry z kurczaka i mango w mleku kokosowym.
Wiktoria Andrzejczyk i Dominika Szczepanik z 1dg – gołąbki z kaszy i grzybów z kiszonej kapusty z dodatkiem popcornu z ciecierzycy.
Kinga Samborska i Kasia Cieślak z 2fk – pyszna mięsno-warzywna tarta.
Natalia Krawczyk i Karolina Kłysik z 3g – Noga z kaczki w sosie pomarańczowym z puree dyniowym w towarzystwie sałatki z granata.
Oliwia Jaworska i Filip Dominikowski z 3g – zrazy w sosie z prawdziwków z kopytkami dyniowymi i chipsami bekonowymi.
Klaudia Kalwinek i Oliwia Rakowska z 1rg – pieczony kurczak z dynią.
Jury przyznało trzy nagrody – pierwsza z nich to Natalia Krawczyk i Karolina Kłysik, drugie miejsce Kinga Samoborska i Katarzyna Cieślak i trzecie miejsce zajęli uczniowie trzeciej klasy, Oliwia Jaworska i Filip Dominikowski.